Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-7% Novinka

Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

100% Arabika India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Chuťový profil : Plné telo, intenzívna chuť, korenie, drevo, nízka acidita

Oblasť : Boquete, úbočie sopky Baru, odroda Catuaí, Typica

Nadmorská výška : 1100 až 1200 m n.m.

Pestovateľ : rôzne farmy región Chigmagalur

Lokalita : Karnataka v okrese Chikmagalur

Spracovanie : suché, monzúnové

Odroda : Kent, S.795, Catimor, Selection 9

Dátum praženia : 27.10.2020 a neskôr

Doporučená príprava: espresso

Stupeň praženia: stredné praženie

5,81 € 6,25 € -7%
Jednotková cena: 23,24 € / kg
check 6 KS
  Najlepší vernostný program

2 % z každého nákupu späť

  Expresná doprava

Už do 24 hod

  Vrátenie tovaru

Do 14 dní

  Dodanie

Kuriérom DPD a UPS

  Spôsoby platby

Dobierka, platobná karta, prevodom

  Poštovné zdarma od €79

Do €79 iba €3,90

Popis

Základom tejto kávy sú indické kávové AA zrná z Karnataky v okrese Chikmagalur, jedného z najtradičnejších kávových regiónov Indie. AA alebo 18/19 je veľkostný údaj, ktorý popisuje priemer otvoru na site pri triedení kávy.

Legenda hovorí, že pred viac ako 400 rokmi priniesol moslimský pútnik Baba Budan do Indie 7 kávových semien zo Svätej zeme. Zasadil ich v horskom prostredí regiónu Chikmagalur, ktorý sa neskôr stalo kolískou pestovania kávy. V roku 1840 Briti vysadili kávové plantáže po celej južnej Indii, vďaka čomu sa India stala veľkým producentom kávy. Tropické podnebie, vysoká nadmorská výška, slnečné svahy, hojné dažde a na živiny bohatá ílovitá pôda v regióne Chikmagalur sú ideálnymi podmienkami pre pestovanie kávy.

Táto káva je zaujímavá pre svoju nízku aciditu. Vďaka tomu si získala náklonnosť kávičkárov, ktorí preferujú espresso bez kyselinky. V chuti prevládajú orechy a korenie, ako sú sladké drievko alebo koriander. Môžeme cítiť jemnú sladkosť, plné telo, intenzívnu chuť a korenistú dochuť. Vysokokvalitná Monsooned Malabar sa zvykne piť čistá, ale dobre chutí aj v zmesiach s viac ovocnými kávami, ako sú Castillo z Kolumbie alebo Sidamo z Etiópie.

Monzúnové spracovanie
Farba, tvar a veľkosť týchto indických zŕn, ako aj ich aróma a chuť, sú výsledkom špeciálneho spracovania po zbere. Historicky sa káva z Indie dovážala do Európy na drevených plachetniciach. Táto plavba okolo Mysu Dobrej nádeje trvala 4 – 6 mesiacov. Časť kávy, ktorá sa skladovala pod líniou ponoru, absorbovala vlhkosť prenikajúcu drevom plavidla. Po zakotvení v Európe čakalo ľudí prekvapenie. Káva nebola zelená, ale žltá, veľká a takmer bez ovocnej kyselinky.

Dnes sa proces, ktorý v káve prebiehal počas námorných plavieb, simuluje tzv. monzúnovým procesom. Naturálne spracované kávové zrná sa ukladajú vo vrstvách v tehlových alebo betónových skladoch. Počas monzúnových mesiacov (jún – september) sa steny skladov otvoria a kávové zrná sú za pravidelného prehrabávania vystavené vlhkým monzúnovým vetrom z Arabského mora, ktoré obmýva pobrežie Malabar. Zrná zväčšia až dvojnásobne svoj objem, zmenia farbu a získajú jedinečnú špecifickú chuť.

Obchodný názov : Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Hmotnosť : 250 g

Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste

Pražené na Slovensku

Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339

Tabuľka dát

0.25 kg
Tabuľka dát
Mletie
Zrnková
Zloženie
100 % arabika
Obsah kofeínu
Nízky
2% vám vrátime späť z ceny produktu.

Do peňaženky si pripíšete sumu - 0.12 €