Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Julietta - čerstvo pražená káva

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

POSTUP SPRACOVANIA ČERSTVO PRAŽENEJ KÁVY JULIETTA

Zelená káva ako surovina, či už pochádza z vlastnej plantáže nášho dodávateľa čerstvo praženej kávy  alebo nie, sa pred pražením kontroluje v laboratóriu, či vyhovuje predpísaným normám a či jej kvalita sa zhoduje s deklarovanými údajmi. Z rešpektu a úcty ku káve výrobca používa na praženie modernú a pokročilú techniku od firmy Coffee -Tech Engineering. Výsledky a pražiace profily získané na laboratórnej pražiarni sa aplikujú  potom do väčšej, komerčnej pražiarne. Aj po upražení je káva kontrolovaná. Odobrané vzorky sa degustujú (cupping) a meria sa pri nich stupeň praženia (Agtron), prípadne pH.

  • INFORMÁCIA O PESTOVANÍ KÁVY NA VLASTNEJ PLANTÁŽI NÁŠHO SLOVENSKÉHO DODÁVATEĽA ČERSTVO PRAŽENEJ KÁVY  - Aby bolo pitie kávy pre vás naozaj skutočným zážitkom, učíme sa o káve čo najviac od uznávaných odborníkov. Svoje poznatky prehlbujeme aj vďaka pestovaniu vlastnej kávy na plantáži El Colibrí v Kolumbii, kde spolupracujeme s tímom špecialistov z Haciendy Supracafé. Na mieste, kde je plantáž „Dobrej kávy“, žije veľké množstvo vtáctva a medzi ním aj niekoľko druhov kolibríka a preto sme ju pomenovali El Colibrí (zo španielčiny kolibrík). Plantáž sa nachádza v nadmorskej výške 1850 metrov na náhornej plošine v blízkosti mesta Popayán v regióne Cauca. Je vysadená viac ako štyrmi tisícmi kávovníkov druhu Arabica Coffea Yellow Caturra. Plody tejto odrody sú žlté (väčšina odrôd má plody červené). El Colibrí je situovaná v miernom údolí pripomínajúcom svojim okrúhlym tvarom amfiteáter. V dolnej časti plnej stromov, vyviera prameň vody. Prostredníctvom reálnych fotografií a videí máme neustále aktuálne informácie zo všetkých období rastu, kvitnutia, dozrievania a samotného zberu. Sledujeme počasie, vývoj klimatických podmienok a dostávame správy o vykonaných prácach.

  • INFORMÁCIA O DOSTUPNOSTI ČERSTVO PRAŽENEJ KÁVY - vzhľadom k tomu, že máme záujem dosiahnúť čo najlepšiu čerstvosť praženej kávy dochádza k situáciám, kedy možno práve káva z oblasti , ktorú  hľadáte, nie je dostupná. Je to spôsobené tým, že nie vždy  pri našom nákupe sú dostupné všetky druhy čerstvej kávy. Snažíme sa však pre Vás udržiavať čo najširší sortiment čerstvo praženej kávy .