Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

100% Arabika India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Dátum praženia : 21.11.2023  a neskôr

Chuťový profil : Plné telo, intenzívna chuť, korenie, drevo, nízka acidita

Oblasť : Boquete, úbočie sopky Baru, odroda Catuaí, Typica

Nadmorská výška : 1100 až 1200 m n.m.

Pestovateľ : rôzne farmy región Chigmagalur

Lokalita : Karnataka v okrese Chikmagalur

Spracovanie : suché, monzúnové

Odroda : Kent, S.795, Catimor, Selection 9

Doporučená príprava: espresso

Stupeň praženia: stredné praženie

9,49 € s DPH

História ceny

Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Naša cenotvorba sa zakaždým riadi zásadami férovej ceny. Nehýbeme umelo cenami a nechvastáme sa prestrelenými percentami. Pri každom produkte vždy nájdete históriu ceny.

×

7,91 € bez DPH

9,99 € -5%

Jednotková cena: 37,62 €

check ZASIELAME IHNEĎ

2% z hodnoty tovaru Vám pripíšeme do peňaženky ak ste zaregistrovaný - 0,19 €

local_shipping Kedy dostanem tovar?

Packeta Utorok 23.04.2024
Kurier DPD Pondelok 22.04.2024
Kurier UPS Pondelok 22.04.2024
  • Poštovné 3,50€ Packeta do hmotnosti 5 kg
4,90€ Kuriér DPD alebo UPS Poštovné 3,50€ Packeta do hmotnosti 5 kg 4,90€ Kuriér DPD alebo UPS
  • Predĺžené vrátenie tovaru  až do 30 dní bez udania dôvodu a s poštovným zdarma Predĺžené vrátenie tovaru až do 30 dní bez udania dôvodu a s poštovným zdarma
  • Výhodný vernostný program 2 % z každého nákupu späť. Výhodný vernostný program 2 % z každého nákupu späť.
  • Expresná doprava už do 24 hod Expresná doprava už do 24 hod
  • Dodanie: Packeta výdajné miesta a Z - boxy, kuriérom DPD a UPS Dodanie: Packeta výdajné miesta a Z - boxy, kuriérom DPD a UPS
  • Spôsoby platby : dobierka, platobná karta, bankový prevod a QR kód, online bankový prevod Spôsoby platby : dobierka, platobná karta, bankový prevod a QR kód, online bankový prevod

Základom tejto kávy sú indické kávové AA zrná z Karnataky v okrese Chikmagalur, jedného z najtradičnejších kávových regiónov Indie. AA alebo 18/19 je veľkostný údaj, ktorý popisuje priemer otvoru na site pri triedení kávy.

Legenda hovorí, že pred viac ako 400 rokmi priniesol moslimský pútnik Baba Budan do Indie 7 kávových semien zo Svätej zeme. Zasadil ich v horskom prostredí regiónu Chikmagalur, ktorý sa neskôr stalo kolískou pestovania kávy. V roku 1840 Briti vysadili kávové plantáže po celej južnej Indii, vďaka čomu sa India stala veľkým producentom kávy. Tropické podnebie, vysoká nadmorská výška, slnečné svahy, hojné dažde a na živiny bohatá ílovitá pôda v regióne Chikmagalur sú ideálnymi podmienkami pre pestovanie kávy.

Táto káva je zaujímavá pre svoju nízku aciditu. Vďaka tomu si získala náklonnosť kávičkárov, ktorí preferujú espresso bez kyselinky. V chuti prevládajú orechy a korenie, ako sú sladké drievko alebo koriander. Môžeme cítiť jemnú sladkosť, plné telo, intenzívnu chuť a korenistú dochuť. Vysokokvalitná Monsooned Malabar sa zvykne piť čistá, ale dobre chutí aj v zmesiach s viac ovocnými kávami, ako sú Castillo z Kolumbie alebo Sidamo z Etiópie.

Monzúnové spracovanie
Farba, tvar a veľkosť týchto indických zŕn, ako aj ich aróma a chuť, sú výsledkom špeciálneho spracovania po zbere. Historicky sa káva z Indie dovážala do Európy na drevených plachetniciach. Táto plavba okolo Mysu Dobrej nádeje trvala 4 – 6 mesiacov. Časť kávy, ktorá sa skladovala pod líniou ponoru, absorbovala vlhkosť prenikajúcu drevom plavidla. Po zakotvení v Európe čakalo ľudí prekvapenie. Káva nebola zelená, ale žltá, veľká a takmer bez ovocnej kyselinky.

Dnes sa proces, ktorý v káve prebiehal počas námorných plavieb, simuluje tzv. monzúnovým procesom. Naturálne spracované kávové zrná sa ukladajú vo vrstvách v tehlových alebo betónových skladoch. Počas monzúnových mesiacov (jún – september) sa steny skladov otvoria a kávové zrná sú za pravidelného prehrabávania vystavené vlhkým monzúnovým vetrom z Arabského mora, ktoré obmýva pobrežie Malabar. Zrná zväčšia až dvojnásobne svoj objem, zmenia farbu a získajú jedinečnú špecifickú chuť.

Obchodný názov : Julietta India Monsooned čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Hmotnosť : 250 g

Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste

Pražené na Slovensku

Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339

JULIETTA
Mletie
Zrnková
Zloženie
100 % arabica
Obsah kofeínu
Nízky
Praženie
Stredné
Balenie
250 g
chat Komentáre (0)