Eilles ovocný čaj Natural Fruit Mélange 25 x 2,5 g
Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g
100% Arabika Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená káva.
Chuťový profil : čokoláda, oriešok, pomaranč
Oblasť : tarrazú Canton, San Chosé, odroda : Caturra, Catuai
Nadmorská výška : 1400 až 1500 m n.m.
Dátum praženia: 04.10.2023 a neskôr
Doporučená príprava: espresso
SKÓRE SCA: 83.5
Stupeň praženia: tmavé praženie
Do peňaženky si pripíšete sumu - 0,18 €
![]() |
Packeta | streda 6. 12. 2023 |
![]() |
Kurier DPD | utorok 5. 12. 2023 |
![]() |
Kurier UPS | utorok 5. 12. 2023 |
-
Najlepší vernostný program 2 % z každého nákupu späť.
-
Expresná doprava už do 24 hod
-
Predĺžené vrátenie tovaru Až do 30 dní bez udania dôvodu
-
Dodanie Packeta výdajné miesta a Z - boxy, kuriérom DPD a UPS
-
Spôsoby platby Dobierka, platobná karta, bankový prevod
-
Poštovné 3,50€ Packeta do hmotnosti 5 kg 4,90€ Kuriér DPD alebo UPS
Kostarika produkuje kávu známu ako „classic cup“. Chuť je príjemne jemná s citrusovou aciditou a s jemnými čokoládovými tónmi. V poslednej dekáde sa však mnoho tunajších pestovateľov pasuje s produkciou mimoriadnych káv. Pestovatelia skúšajú rôzne spôsoby pestovania a spracovania kávy s cieľom získať unikátnu a častokrát až zvláštnu chuť. Okrem toho farmári zápasia s výrazným záujmom developerov o odkup pôdy za účelom výstavby a expanzie miest, najmä v oblasti San José. Chudobní farmári len ťažko odolávajú nadnárodným korporáciám, ktoré ich doslova nútia odpredať svoje plantáže.
Územie Tarrazú v oblasti San José nachádzajúce sa na juhu krajiny žije z produkcie a exportu kávy. Vulkanická pôda ponúka vhodné podmienky k jej rastu. Klíma pomáha k dosiahnutiu vysokej kvality kávy. Od decembra do apríla prevláda obdobie sucha (a zároveň aj zberu), kým obdobie dažďov na tieto plantáže zavíta až v máji a trvá do novembra.
Mokrá metóda
Z kávových zŕn sa po zbere odstráni šupka a časť dužiny. Zrná sú následne umiestnené do veľkých nádob s vodou pre potrebnú fermentáciu. Potom sa káva premyje, čím sa dužina úplne odstráni. Zrná sa nasypú do vodných kanálov s vodou, kde sa rozdelia na základe hustoty na kvalitnejšie (klesnú na dno) a menej kvalitné (plávajú na hladine). Nakoniec sa káva nechá vyschnúť na slnku alebo v sušičkách. Táto metóda je finančne náročná, nakoľko má vysoké nároky na zásobovanie pitnou vodou, ako i zabezpečenie strojov na odstraňovanie dužiny, nádob na fermentáciu, či vybudovanie vodných kanálov.
Začiatky pestovania kávy v Kostarike
História kávy z Kostariky siaha do konca 18. storočia, kedy si prví farmári uvedomili, aké ideálne klimatické a pôdne podmienky im krajina ponúka pre pestovanie kávy. S pomocou vlády a investície z Británie sa produkcia naplno rozbehla v 19. storočí. Ako v mnohých ďalších krajinách Strednej Ameriky, aj v reputácii kávy z Kostariky hrala veľkú rolu vnútorná ekonomická situácia štátu. V roku 2006 dosiahol export kávy z Kostariky 3. priečku.
Obchodný názov : Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva
Hmotnosť : 250 g
Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste
Pražené na Slovensku
Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339
Tabuľka vlastností
- Mletie
- Zrnková
- Zloženie
- 100 % arabika
- Obsah kofeínu
- Nízky
- Praženie
- Tmavé
- Balenie
- 250 g