Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g
100% Arabika Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená káva.
Chuťový profil : čokoláda, oriešok, pomaranč
Oblasť : tarrazú Canton, San Chosé, odroda : Caturra, Catuai
Nadmorská výška : 1400 až 1500 m n.m.
Dátum praženia: 19.09.2024 a neskôr
Doporučená príprava: espresso
SKÓRE SCA: 83.5
Stupeň praženia: tmavé praženie
2% z hodnoty tovaru Vám pripíšeme do peňaženky ak ste zaregistrovaný - 0,19 €
Packeta | Štvrtok 17.10.2024 |
Kurier DPD | Streda 16.10.2024 |
Kurier UPS | Streda 16.10.2024 |
-
Poštovné Packeta - 3,50 € / max 5 kg / Poštovné kuriér DPD alebo UPS - 4,90 €
-
Predĺžené vrátenie tovaru až do 30 dní bez udania dôvodu + VRÁTENIE tovaru cez Packetu ZDARMA / platí len pre spotrebiteľov nie pre firmy/
-
Výhodný vernostný program 2 % z každého nákupu späť.
-
Expresná doprava už do 24 hod
-
Dodanie: Packeta výdajné miesta a Z - boxy, kuriérom DPD a UPS
-
Spôsoby platby : dobierka, platobná karta, bankový prevod a QR kód, online bankový prevod
Kostarika produkuje kávu známu ako „classic cup“. Chuť je príjemne jemná s citrusovou aciditou a s jemnými čokoládovými tónmi. V poslednej dekáde sa však mnoho tunajších pestovateľov pasuje s produkciou mimoriadnych káv. Pestovatelia skúšajú rôzne spôsoby pestovania a spracovania kávy s cieľom získať unikátnu a častokrát až zvláštnu chuť. Okrem toho farmári zápasia s výrazným záujmom developerov o odkup pôdy za účelom výstavby a expanzie miest, najmä v oblasti San José. Chudobní farmári len ťažko odolávajú nadnárodným korporáciám, ktoré ich doslova nútia odpredať svoje plantáže.
Územie Tarrazú v oblasti San José nachádzajúce sa na juhu krajiny žije z produkcie a exportu kávy. Vulkanická pôda ponúka vhodné podmienky k jej rastu. Klíma pomáha k dosiahnutiu vysokej kvality kávy. Od decembra do apríla prevláda obdobie sucha (a zároveň aj zberu), kým obdobie dažďov na tieto plantáže zavíta až v máji a trvá do novembra.
Mokrá metóda
Z kávových zŕn sa po zbere odstráni šupka a časť dužiny. Zrná sú následne umiestnené do veľkých nádob s vodou pre potrebnú fermentáciu. Potom sa káva premyje, čím sa dužina úplne odstráni. Zrná sa nasypú do vodných kanálov s vodou, kde sa rozdelia na základe hustoty na kvalitnejšie (klesnú na dno) a menej kvalitné (plávajú na hladine). Nakoniec sa káva nechá vyschnúť na slnku alebo v sušičkách. Táto metóda je finančne náročná, nakoľko má vysoké nároky na zásobovanie pitnou vodou, ako i zabezpečenie strojov na odstraňovanie dužiny, nádob na fermentáciu, či vybudovanie vodných kanálov.
Začiatky pestovania kávy v Kostarike
História kávy z Kostariky siaha do konca 18. storočia, kedy si prví farmári uvedomili, aké ideálne klimatické a pôdne podmienky im krajina ponúka pre pestovanie kávy. S pomocou vlády a investície z Británie sa produkcia naplno rozbehla v 19. storočí. Ako v mnohých ďalších krajinách Strednej Ameriky, aj v reputácii kávy z Kostariky hrala veľkú rolu vnútorná ekonomická situácia štátu. V roku 2006 dosiahol export kávy z Kostariky 3. priečku.
Obchodný názov : Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva
Hmotnosť : 250 g
Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste
Pražené na Slovensku
Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339
- Mletie
- Zrnková
- Zloženie
- 100 % arabica
- Obsah kofeínu
- Nízky
- Praženie
- Tmavé
- Balenie
- 250 g
Balené v ochrannej atmosfére.
Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 6296/20F, 07101 Michalovce, tel: +421905339339
Objednanie: Doručovacia adresa:
Všetky produkty dostupné k objednaniu sú skladom Fakturačná adresa alebo doručenie na inú adresu podľa výberu
Doručenie : Vrátenie tovaru:
Packeta, DPD a UPS Predĺžená lehota na vrátenie tovaru až 30 dní