Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g
100% Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g
Chuťový profil : Čisté a vyvážené telo sladkej krémovej chuti
Lokalita : Minas Gerais, odroda : Yellow Bourbon, spracovanie : Honey
Nadmorská výška : 1100 až 1500 m n.m
Dátum praženia: 03.09.2024 a neskôr
Doporučená príprava: espresso
Stupeň praženia: stredné praženie
2% z hodnoty tovaru Vám pripíšeme do peňaženky ak ste zaregistrovaný - 0,19 €
Packeta | Štvrtok 14.11.2024 |
Kurier DPD | Streda 13.11.2024 |
Kurier UPS | Streda 13.11.2024 |
-
Poštovné Packeta - 3,50 € / max 5 kg / Poštovné kuriér DPD alebo UPS - 4,90 €
-
Predĺžené vrátenie tovaru až do 30 dní bez udania dôvodu + VRÁTENIE tovaru cez Packetu ZDARMA / platí len pre spotrebiteľov nie pre firmy/
-
Výhodný vernostný program 2 % z každého nákupu späť.
-
Expresná doprava už do 24 hod
-
Dodanie: Packeta výdajné miesta a Z - boxy, kuriérom DPD a UPS
-
Spôsoby platby : dobierka, platobná karta, bankový prevod a QR kód, online bankový prevod
Sladká odroda, klimatické podmienky a špecifický spôsob spracovania vytvára jasnú šálku kávy s čistým a vyváženým telom sladkej krémovej chuti. Brazil Yellow Bourbon je pestovaná vo výške medzi 1100 a 1500 m n. m. s priemernými ročnými zrážkami medzi 1800 a 2000 mm a s priemernou teplotou 19 °C – ideálne podmienky pre pestovanie kávy.
Honey metóda
Pri honey alebo inak polomokrej metóde sa z kávových čerešní strojom odstráni šupka a zrná sa spolu s časťou ovocnej dužiny sušia na slnku. Rovnako, ako pri suchej metóde, je dôležité počasie a vlhkosť vzduchu, aby sa zrná dostatočne vysušili a nezačali fermentovať. Populárne využitie honey metódy pochádza hlavne z Brazílie.
Honey metóda sa delí podľa množstva odstránenej dužiny na:
White honey: 80 - 90 % (alebo až 100 %), dĺžka sušenia pár dní
Yellow honey: 50 - 75 % , dĺžka sušenia pár dní
Red honey: 0 - 50 %, dĺžka sušenia 1 - 2 týždne
Black honey: minimum, dĺžka sušenia min. 2 týždne
Začiatky pestovania kávy v Brazílii
Brazília vládne kávovému trhu a je najväčším svetovým producentom kávy (údaje Medzinárodnej kávovej organizácie (International Coffee Organization) 2018). Má vlastný, hoci možno nedokázateľný, príbeh o putovaní kávového zrnka: Úradom vo Francúzskej Guyane sa v roku 1722 podarilo získať kávové zrná od zadržaného trestanca výmenou za jeho slobodu. Po počiatočných nevydarených pokusoch prepašovať ich aj do Brazílie sa úspešným stal nakoniec vojenský dôstojník a diplomat Francisco de Melo Palheta, ktorý po splnení politickej misie splnil aj kávovú. Na rozlúčkovej večeri organizovanej guvernérom Guayany dostal od jeho manželky pani d’Orvilliers ako prejav úcty krásnu kyticu, medzi ktorej kvetmi boli ukryté semienka a rastlinky kávovníka. A tak sa stalo, že na začiatku úspechu brazílskej kávy bola kytica kvetov darovaná v roku 1727.
Obchodný názov : Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g
Hmotnosť : 250 g
Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste
Pražená na Slovensku
Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339
- Mletie
- Zrnková
- Zloženie
- 100 % arabica
- Obsah kofeínu
- Nízky
- Balenie
- 250 g
Balené v ochrannej atmosfére.
Skladovanie :
Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Distribútor:
MI holding s.r.o., Sama Chalupku 6296/20F, 07101 Michalovce, tel: +421905339339
Objednanie :
Všetky produkty dostupné k objednaniu sú skladom
Doručovacia adresa:
Fakturačná adresa alebo doručenie na inú adresu podľa výberu
Spôsoby platby:
Dobierka / pri dopravcovi Packeta nedostupné/, bankový prevod, platbobná karta
Vrátenie tovaru:
Predĺžená lehota na vrátenie tovaru až 30 dní
Doručenie: