Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Segafredo - veľvyslanec talianskej kávovej kultúry

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Segafredo - ,,Veľvyslanec talianskej kávovej kultúry“

Talianska káva sa vždy mohla tešiť veľkému úspechu po celom svete a káva Segafredo nijako nezaostáva. Spoločnosť Massimo Zanetti Beverage Group, pod ktorú Segafredo patrí, sa môže hrdo nechať titulovať ako najväčšia súkromná spoločnosť v kávovom priemysle.

Spoločnosť Segafredo Zanetti, bola založená na dlho trvajúcej rodinnej tradícii spojenej s kávou. Káva sa viaže s rodom Zanetti už dlho, keď ešte jeho starý otec a otec terajšieho prezidenta spoločnosti Massima Zanettiho obchodovali so zelenou kávou.

Massimo sa s tým však neuspokojil a ako prvý z rodiny začal s niečím trocha iným. Začal vyrábať a obchodovať s praženou kávou. Na túto cestu sa vydal už roku 1970, keď si kúpil svoju prvú pražiareň, čo už je pred viac ako štyridsiatimi rokmi v Bologni na severe Talianska. Z tejto jednej malej pražiarne sa mu podarilo expandovať a teraz je vlastníkom celkom pätnástich pražiarní a vyše tridsiatich dvoch dcérskych spoločností.

Vysoko významným bol preňho rok 2000, kedy sa mu podarilo rozšíriť svoju prítomnosť do severnej Európy zakúpením fínskej spoločnosti Meira a neskôr sa mu podarilo rozšíriť aj do USA. Jeho cieľom a motiváciou vždy bolo zlepšovať sa, expandovať, hľadať nové krajiny na šírenie svojho produktu, čo zároveň prehlbovalo jeho skúsenosti a zápal.

,,Káva je jedným s najpoužívanejších produktov sveta, nápoj pre kreativitu a dynamickú inteligenciu. Perfektný spôsob ako prebudiť vaše zmysly v ktorúkoľvek časť dňa.“ Toto sú slová a zároveň akési motto, ktorým sa spoločnosť riadi. Káva tvorí veľkú časť talianskej tradície a užíva sa každý deň v každom kúte sveta.

Segafredo je nekonkurovaným kráľom medzi espressami. Každý deň je pod touto značkou predaných vyše štyridsať tri miliónov šálok kávy. Existujú stovky spôsobov ako pripraviť kávu, každá spoločnosť, každý výrobca do toho pridáva akési svoje tajomstvo a prezentuje svetu práve ten svoj spôsob najlepšej kávy. Segafredo Zanetti už vyše štyridsať rokov vynakladá to najvyššie úsilie, aby vás presvedčili, že sa môžu právom titulovať ako jedny z najlepších.

Tvrdia, že vyrobiť kávu nič neznamená, že to nie je dosť. Že cieľom je vyrobiť dokonalú kávu – kvalitný produkt so skvelou chuťou a vôňou na akúkoľvek príležitosť. To všetko sa dá získať iba rokmi skúsenosti a vášňou, zápalom pre vec. A to je niečo, čo táto spoločnosť určite má.

Káva všetkých druhov zo zŕn Arabiky a Robusty si určite nájde cestu aj práve k Vám. Od šálky mokka cez espresso špičkovej kvality až po bezofeínovú kávu. Nech už je Vaše rozhodnutie akékoľvek, úlohou Segafredo Zanetti je vždy jedno a to isté. Ponúknuť Vám jedinečný a špeciálny produkt, výsledok dlhodobej práce, vášne a profesionalizmu.

Nekončí to iba pri káve. Široký sortiment všetkých rôznych doplnkov ku káve, čaj či dokonca čokoládové nápoje. To a omnoho viac je pre vás pripravených ak sa rozhodnete práve pre Segaredo.

Zdroje
https://www.segafredo.it/en/il-caffe/the-production-chain
https://en.wikipedia.org/wiki/Massimo_Zanetti_Beverage_Group
https://www.segafredo-zanetti.sk/cz/historia-kavy-segafredo/
http://www.segafredocafe.com/about.php
http://www.mzb-group.com/en/group/our-history
https://www.segafredo.it/en/products/for-your-home