Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Lavazza – z dna až na vrchol

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Lavazza – z dna až na vrchol

Život bez kávy si mnohí z nás nevedia ani predstaviť.

Niektorí ju pijú kvôli dávke energie, iní zas pre jej nenahraditeľnú a výnimočnú chuť a arómu, ktorej pohladenie je v ranných i večerných hodinách ako balzam na nervy, no asi všetci sa zhodnú, že kvalita je základom dobrej kávy.

Tú môžete nájsť v špičkovej káve značky Lavazza. Ide o kávu známu svojou kvalitou po celom svete a patrí na vrchol medzi najväčších producentov kávy.

Je to káva s dlhoročnou históriou, ktorá siaha až do roku 1895, kedy Luigi Lavazza otvoril malý obchod s potravinami v talianskom Turíne. Vyrábal praženú kávu, miešaním kávových zŕn rôzneho druhu a pôvodu, vytváral nové vône a chute, ktoré si získavali čoraz viac obľúbencov. Už vtedy chcel byť vo všetkom čo robil najlepší. Keby tak vedel, že sa mu to nakoniec podarí, a že jeho práca veľmi rýchlo prinesie ,,ovocie úspechu.“

Veľmi rýchlo sa vyšplhala medzi popredných výrobcov kávy v Taliansku už v roku 1915, keď prišla s unikátnym systémom balenia kávy – a to do materiálu, tzv. pergamenu, ktorý umožňoval zachovať arómu a vôňu čerstvej kávy. V roku 1965 dokonca otvorili pri Turíne najväčšiu pražiareň kávy v Európe.

Ďalší veľký prelom v odvetví výroby kávy dosiahli, keď v roku 1971 po prvýkrát prezentovali vo svete kávu s vákuovým balením v hliníkovej fólii. Stali sa naozajstnými priekopníkmi vo výrobe kávy a váhu jej mena potvrdzuje aj to, že spoločnosť získala certifikát kvality ISO 9003.

Spoločnosť spravuje teraz už 4. generácia rodiny Lavazza a v roku 2015 oslávila neuveriteľných 120 rokov svojej existencie a presne ako dobré víno, ktoré rokmi len zreje, tak aj táto spoločnosť, rokmi len prekvitá a určite bude aj naďalej.

Lavazza je označená ako ,,Italy’s Favourite Cofee“ - (čo znamená obľúbená káva Talianska) a je vyrábaná z kávových zŕn dovážaných z celého sveta, vrátane Brazílie, Kolumbie, Guatemaly, Indonézie, Spojených štátov a mnohých ďalších kútov sveta. Úplne najpredávanejším produktom Lavazzy je Lavazza Top class. Jej vhodný výber kávových zŕn Arabika, zušľachtených primeraným množstvom ázijských zŕn Robusta, ktoré dodávajú tejto vzácnej zmesi kávy výnimočnú veľmi plnú, čokoládovú mäkkú chuť a prenikavo stálu arómu sa teší veľkej popularite po celom svete.

Spoločnosť vyrába kávu dostupnú pre všetkých, v rôznych cenových kategóriách. Kvalitná Lavazza za dostupnú cenu je Lavazza Qualita Rossa s perfektne vyváženou zmesou kávy Arabica a Robusta. Pre tých, ktorí si však radi vychutnajú najvyššiu kvalitu ponúka kávu Lavazza Pienaroma, 100% vyrobenú z najvyberanejších zŕn kávy Arabica.

Lavazza zároveň poskytuje všetko pre plnohodnotný kávičkársky zážitok. Vyrába šálky, sklenené a papierové poháre a dokonca aj rôzne prílohy ku káve od cukrov a smotany až po sušienky a mandle.

S celkovo vyše 250 rôznymi druhmi káv a systémom BLUE, ktorý umožňuje zákazníkovi vychutnať si espresso s čerstvou arómou, akoby priamo z kávovej plantáže, sa určite zavďačí aj tým najvyberavejším milovníkom kávy, ktorí si túžia vychutnať pravé talianske kávové potešenie.

Zdroje:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Lavazza https://en.wikipedia.org/wiki/Lavazza http://www.espressolavazza.cz/Lavazza http://www.lavazza.com/en/away-from-home/professional/products/top_class/ http://www.lavazza.com/en/at-home/coffee-blends/qualita-rossa.html