Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Ahmad Tea

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Ahmad Tea

Veľká Británia je krajinou, ktorá sa preslávila svojou tradíciou v obľube čajov. Už od roku 1840 je tu uzákonený tzv. Afternoon tea – teda popoludňajšie pitie čaju. Ide o zvyk, ktorí mnohí dodržiavajú dodnes. Preto určite nie je pochýb o tom, že čajový distribútori, ktorí sídlia práve tu, patria medzi tých najlepších vo svete. Jedným z nich a dalo by sa aj povedať – popredný z nich je práve Ahmad Tea.

Určite je každému už podľa názvu na prvý pohľad jasné, že korene tohto čaju siahajú až do ďalekej Ázie. Tam už v roku 1951 začala firma spracúvať čaj z z provinčných oblastí regiónu Gilan a pomaly ale isto začína svoje pôsobenie rozširovať po celej strednej Ázii.

Po takmer štyridsiatich rokoch pôsobenia v Ázii sa spoločnosť ďalej rozrastá a jej sféra pôsobnosti sa rozťahuje ďalej na západ, a tak v roku 1986 spoločnosť Ahmad Tea otvára dokonca aj v britskom meste Hampshire fabriku na spracovanie čaju.

Tu sa pochopiteľne spoločnosti darí a ako rastú požiadavky jej klientov, tak sa vo veľkom začína spoločnosť rozrastať a v roku 1989 je tu otvorená nová väčšia výrobná fabrika. Cez bohaté obchodné kontakty Veľkej Británie aj spoločnosti samotnej sa Ahmad Tea rozširuje aj do krajín východnej Európy, čím ešte navýši dopyt po ich už i tak vyhľadávanej značke.

Roky tradície, skúseností a tvrdej práce sa zúčtovali a v roku 2000 bol Ahmad Tea vyhlásený za jednu z 5 popredných značiek čaju v celej Ázii a do roku 2003 sa firme podarilo presadiť a exportovať až do 68 krajín sveta. Toto číslo sa ešte zväčšilo a do roku 2010 pribudlo ešte 10 nových klientskych krajín, čím navýšili toto číslo na 78.

Asi najväčším úspechom, ktorým sa táto značka môže pýšiť nastalo, keď bola na základe údajov z Euromonitoru vyhlásená za piatu najväčšiu čajovú značku na celom svete, s celkovým počtom krajín, v ktorých sa predáva na vyše 80.

Podľa ich vlastných slov, náplňou ich práce je uspokojenie túžby ľudí po výnimočnom nápoji vysokej kvality. Ich mottom sa stalo ,,Nebudem predávať to, čo by som sám nepil.“ Ponúkajú široké spektrum čajov od klasických čiernych, cez zelené ovocné a bylinné čaje, avšak nechýbajú ani rôzne nevšedné čajové špeciality pre tých najzarytejších milovníkov čaju.

Ich čaje dovážané z Japonska, Číny, Srí Lanky, Kene alebo Indie sú tej najvyššej kvality a oceňované nie len odborníkmi.  Po úspešnom dobytí sveta si určite nájde cestu aj na váš stôl. Zdroj: https://www.ahmadtea.sk/