Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Vergnano – kvalita overená časom

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Vergnano – kvalita overená časom

Talianskych káv je veľa. Veľa rôznych druhov, veľa špecifických chutí, veľa spôsobov ako zaujať a získať si široké zástupy zákazníkov. Tieto kávy pochádzajú z najrôznejších oblastí, z kútov Talianska, o ktorých sa predtým nevedelo, či z centier veľkých talianskych metropol. V každej je kúsok tradičnej kultúry oblasti, i kúsok samotného ,,umelca či umelcov,“ ktorí sa pričlenili o jej vznik. V mnohých prípadoch ide o rodinnú tradíciu založenú v dávnych časoch. Poďme sa spolu pozrieť na jednu a vlastne úplne prvú z nich.

,,Tí, ktorí si vyberajú našu kávu si vyberajú produkt z pochádzajúci z bohatej minulosti a ktorý stále hľadí na budúcnosť... .“ Toto sú slová spoločnosti Vergnano. Sami uznáte, niet nad prvý dojem a tieto slová vo Vás už na začiatku prebudia očakávanie niečoho veľkého.

A Vaše očakávanie budú určite naplnené. Vergnano je totiž najstaršia talianska káva vôbec zrodená už v roku 1882 v oblasti Piemont. Spoločnosť založila rodina Vergnano, po ktorej spoločnosť nesie svoje meno. Ide už o piatu generáciu tejto rodiny, ktorá hrdo vedie spoločnosť dodnes. Ide o pracovitú rodinu a presne ako úvodný citát povedal, vždy hľadajú spôsob ako vylepšiť ich produkty.

Nie všetko veľké malo aj veľký začiatok. Spoločnosť bola založená v malej lekárni, v malom mestečku Cheri blízko Torina Dominicom Vergnanom. Jeho vášeň a zápal pre vec viedla k založeniu malého obchodu. No z malého podniku sa však čoskoro stal veľký. Dominico sa po pár rokoch naučil ako vyrábať dobrú kávu a ako ju úspešne šíriť ďalej. Vyplatilo sa mu to a začal rýchlo expandovať, čo viedlo k otvoreniu 3 kávových skladov v Turine, Albe a Cheri. To však nebolo to najdôležitejšie, čo viedlo k rozvinutiu a raketovému vzostupu spoločnosti. Tým významným krokom bola kúpa farmy produkujúcej kávu v Keni.

V dnešnej dobe už ide o veľmi veľkú a úspešnú spoločnosť vyskytujúcu sa až v 19 regiónoch a stále rastie. V celom sveta je vyše 70 kaviarní Caffè Vergnano 1882 a ich káva je vyvážaná do viac ako 19 krajín.

S vyše 130 ročnou tradíciou má spoločnosť Vergnano širokú ponuku produktov, aby ste si mohli vychutnať kávu v takmer akomkoľvek prostredí. Ich široký systém predaja kapsúl s kávou tomu veľmi napomáha. Či už ide o kapsulové espresso s hrubou zlatistou vrstvou krému a dlhotrvajúcou arómou, o zmes najlepších zŕn arabika, alebo o niektoré z mnohých ďalších produktov z ich širokej ponuky. Výber je na Vás. Káva zrnková, zalievaná, instantná, určite si prídete na svoje aj Vy. Za pozornosť určite stojí tzv. Cold Brew. Ide o spôsob ako si kávou osviežiť horúce leto. Je stopercentne organická a bez cukru. Ideálne sa servíruje s ľadom a prinesie vám príjemne kávové potešenie aj v najhorúcejších dňoch.

Ako každá významná kávová spoločnosť, je už takmer samozrejmosťou, že si tu môžete kúpiť takmer všetko čo by vám mohlo ešte o trochu vylepšiť váš zážitok počas odpoludňajšej prestávky, počas ťažkého rána alebo v pokojný večer po náročnom dni.

Kávové príslušenstvo vrátane šálok, tanierikov pod kávu, cukrov, smotany a aj horúcej čokolády na jemné osladenie, ak práve nemáte chuť na kávu.

To a mnoho ďalšieho na vás čaká ak sa rozhodnete vyskúšať si dlhoročnú a časom overenú tradičnú taliansku receptúru spoločnosti CaffèVergnano 1882.

https://www.caffevergnano.com/en/company

https://www.caffevergnano.com/en/company/history