Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Kimbo - taliansky expert na espresso

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Kimbo – talianský expert na espresso

Máte chuť na taliansku kávu ale neviete si vybrať? Hľadáte niečo vysokej kvality s bohatou históriou čo sa teší dobrému menu vo svete ? Na zozname našich svetových káv sme sa už stretli s viacerými veľkými menami zo sveta kávy a na tomto zozname nesmie samozrejme chýbať ani Kimbo.

Spoločnosť bola zrodená v meste Neapol, už vtedy známemu vďaka svojmu umeniu výroby kávy. Začalo to už pred vyše 50 rokmi, keď traja bratia – Francesco, Gerardo a Elio Rubinovci - začali spolu pražiť kávu v otcovej starej pekárni.

Konkurencia bola vždy vysoká, to ich však nikdy neodradilo. Nezačínali vo veľkom, no chýr o ich espresse čoskoro prekonal hranice ich susedstva a ľudia sa pomaly ale isto začali dozvedať, že v kávovom priemysle stúpa nová hviezda. Ľudia prichádzali z veľkých diaľok aby sa o tom mohli presvedčiť na vlastnej koži. Zvesti sa šírili, obchodu sa darilo a bratia Rubinovci sa stávali zo dňa na deň čoraz viac slávnymi.

Čoskoro začali prichádzať s nápadmi ako vo svete kávy zanechať svoju značku, ako vylepšiť zážitok z pitia kávy i kávu samotnú. V 1960 sa bratia Rubinovci chopili príležitosti a využili nový systém balenia kávy. Išlo o revolučný nápad začať baliť kávu do vákuovo balených plechoviek. S pomocou tohto vynálezu už nebola neapolská káva limitovaná len na Neapol – mohla vyraziť do sveta čerstvá ako priamo z kaviarne.

V tomto duchu bola v roku 1963 založená spoločnosť Café de Brasil a čoskoro sa stala jedným z najvýznamnejších kávových pražiarní v Európe. Ich káva sa tak preslávila celým Talianskom i vo svete, že v roku 1994 sa Café de Brasil umiestnila pod značkou Kimbo na druhom mieste v Taliansku a to si drží dodnes.

Pri tomto úspechu sa však nezastavili a začali expandovať aj do ďalších krajín. Úloha to nebola jednoduchá, no v dnešnej dobe si kávu Kimbo môžete vychutnať už naozaj všade. Počet týchto krajín neustále narastá od USA a Kanady, cez Francúzsko, Belgicko, a Holandsko až po Austráliu, Rusko, Japonsko či iné štáty na ostatných kontinentoch.

Kvalita kávy vždy závisí hlavne od surovín, z ktorých je vyrobená. To je dôvodom, prečo Kimbo vynakladá toľko úsilia na výber kvalitnej zelenej kávy z rôznych oblastí v ktorých sa produkuje. Všetky fázy kultivácie kávy sú prísne sledované expertmi a prechádzajú viacerými kontrolami. Keď sa vám teda táto káva dostane na stôl, môžete si byť istí, že ide len o to najlepšie z najlepších.

Kimbo ponúka široký výber káv vyrobených práve z týchto precízne vypestovaných kávových zŕn. Táto ponuka zahŕňa kávu od 100% kávy arabiky cez sladkú kombinovanú kávu Gran Gourmet alebo extra krémový špeciál až po bezkofeinovú či dokonca BIO organickú kávu.

Takisto ako iné spoločnosti aj Kimbo poskytuje všetko potrebné vybavenie a doplnky pre plnohodnotný zážitok pri každej šálke kávy. Okrem toho, tu môžete nájsť aj rôzne druhy čaju či dokonca horúcej čokolády. Na čo všetko si spomeniete a omnoho viac nájdete tu – u výrobcu kávy Kimbo. Ak teda hľadáte už spomínanú vysokú kvalitu a pravú taliansku chuť, Kimbo vás určite nesklame a vy okúsite vyše päťdesiatročné neapolské kávové potešenie.

Zdroje:

https://kimbo.co.uk/company-history/

https://kimbo.co.uk/coffee-origins/