Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Tonino Lamborghini

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Tonino Lamborghini

V Taliansku zostaneme, avšak tento krát sa pozrieme na niečo netradičné. Doteraz sme si vždy povedali niečo o rôznych značkách a spoločnostiach, ktoré sa presadili v kávovom priemysle a ktorých živnosť i obchod je zameraný prevažne na ňu a veci s ňou spojenou. Avšak keď vám niekto povie meno Tonino Lamborghini, káva určite nebude prvá vec ktorá vám prejde mysľou.

Toto meno sa síce spája s rýchlymi autami a značkovými doplnkami, čo však väčšina ľudí nevie, je to, že Lamborghini má svoje miesto aj v gastronomickom odvetví a v konečnom dôsledku aj v oblasti kávy.

Začiatky tejto spoločnosti sa datujú až späť do roku 1947, kedy sa narodil Tonino Lamborghini. Jeho rodina sa už pred jeho dospením preslávila v oblasti automobilového priemyslu, ktorý bol založený v roku 1963 v severnom Taliansku a všetci veľmi dobre vieme aký úspech a meno získala táto firma.

Vďaka bohatému zdroju financií a značke, na ktorej sa dalo budovať, Tonino sa rozhodol otvoriť si vlastné odvetvie tejto firmy a v roku 1981 založil značku Tonino Lamborghini Style and Accessories company, ktorá sa – ako už podľa názvu vyplýva – zaoberala rôznym oblečením a doplnkami. Prvými produktmi boli hodinky, okuliare a rôzne výrobky z kože. To sa poriadne uchytilo a už do roku 1983 ho poznali na svetovej úrovni, do roku 1985 sa mu dokonca podarilo otvoriť prvé obchody v Ríme, Londýne a Hong Kongu. V roku 1990 ste túto značku našli už v každom dobrom obchode a rozsah ich produktov sa rozšíril už aj o topánky, parfumy, šperky či dokonca kusy nábytku.

Za začiatok značky Lamborghini v odvetví kávy asi môžeme považovať už rok 1993, kedy boli vykonané prvé kroky smerom ku gastronomickému priemyslu. Práve v tomto roku Tonino Lamborghini založil Officina Gastronomica srl, ktorá bola zameraná na začiatok projektu s jedlami a nápojmi a už dva roky neskôr v roku 1995 sa dostávame k výrobe prvých cestovín, vín a samozejme kávy.

Presne ako by ste očakávali od kávy nesúcej také veľké meno, Tonino Lamborghini espresso je vysokokvalitná káva vyrábaná presnými a svedomitými procesmi od výberu cez praženie až po samotné balenie. Vďaka týmto kvalitám, spojeným s nezameniteľnou chuťou, arómou a množstvom unikátnych kávových zmesí, sa môže hrdo zaradiť medzi ostatné vysokopostavené talianske značky. Nesmieme zabudnúť ani na ich preslávenú horúcu čokoládu, ktorá sa taktiež teší veľkej obľube.

Príbeh a expandovanie tejto spoločnosti však nekončí pri káve. V ďalších rokoch sa medzi produkty tejto spoločnosti zaradili napríklad aj Golfové vozíky, energetické nápoje či dokonca mobilné telefóny.

Ako ste už určite sami pochopili, ide o neuveriteľne schopnú a priebojnú spoločnosť, ktorá dokázala, že ich kvalita a schopnosti nie sú limitované iba na jednu oblasť, a že ich výrobky si určite zaslúžia svoju dávku pozornosti.

Zdroje : 

https://www.lamborghini.it/EU/ http://lamborghini-lounge.com/products/coffee