Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Popradská káva

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Popradská káva – to naj zo Slovenska

Vo svete kávy nie je ľahké preraziť. O značky exotických káv z rôznych kútov sveta naozaj nie je núdza a o to pyšnejší môžeme byť na našu vlastnú kávu, priamo tu zo Slovenska. Reč nie je o žiadnej inej ako o Popradskej káve.

S Popradom sa história praženia kávy spája už od roku 1955. Vtedy boli položené základy Baliarní, pražiarní a skladisko štátneho obchodu.

Z malého závodu zloženého z výroby umiestnených len v dvoch garážach a šiestich zamestnancov sa v priebehu siedmich rokov stal nový závod s výrobnou kapacitou až 450 ton ročne. A to nie je vôbec zlé.

Zmena nastala, keď sa v roku 1994 zmenili vlastnícke vzťahy a podnik prešiel do súkromných rúk. Došlo k vzniku zamestnaneckej akciovej spoločnosti a dnes sú Baliarne obchodu Poprad najväčšími spracovateľmi kávy a čaju na Slovensku.

Popradská káva ponúka široký výber druhov káv, či ide už o mleté kávy, zrnkové kávy, instantné kávy či dokonca bezkofeínové kávy.

Špičkou medzi mletými kávami je káva Extra špeciál vyrobená zo 100% zŕn kávy Arabika vo vákuovom balení, ktorá sa teší obľúbenosti najmä kvôli svojej unikátnej aróme a chuti. Nezaostáva za ňou ani zmes Štandard Premium, ktorá je zase kombináciou zŕn Arabika a Robusta, ktoré jej dodávajú plnú a intenzívnu chuť.

Ak si skôr potrpíte na zrnkovú kávu, určite nemôžete vynechať kávu Finca caffé. Ide o praženú zmes Arabiky a Robusty a nie len tak o nejakú, ale o najvyváženejšiu zmes, akú vôbec Popradská káva ponúka. Tento ideálny pomer jej dodáva lahodnú krémovú a harmonickú chuť.

Pokiaľ preferujete kávu instantnú tak by sme vám nemohli neodporučiť kávu Finessa. Ide taktiež o vyváženú zmes Arabiky a Robusty a je typická lahodnou penou, ktorou vynikajú espresso kávy.

A ak máte obavy, že si kvôli kofeínu budete musieť tieto špeciality odoprieť, nezúfajte. Popradská káva si vďaka šetrnému spracovaniu zachováva svoju jedinečnú chuť aj bez kofeínu a môžete si ju dopriať aj pred spaním.

Tak neváhajte a vyskúšajte tú najlepšiu kávu zo Slovenska vo vašej obľúbenej podobe.