Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Musetti - história talianskej vášne

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Musetti – história talianskej vášne

Talianske kávy sú špička. Sú známe vo svete a zastávajú popredné miesta vo viacerých rebríčkoch. Už sme mali taliansku kávu s prívlastkom najdlhšej tradície, kávu s najvyššou kvalitou, kávu preslávenú svojou výnimočnosťou a originalitou, či kávu ktorá svojím úspechom neohrozene triumfuje vo svete.

No Taliani sú taktiež umelci, čo sa už preukázalo v histórii umenia a kultúry, do všetkého idú s vášňou a zápalom. A práve o tom je káva Musetti.

„Na čom záleží je láska a zážitok a veľké veci vznikajú z vášne. Takže ak si dostatočne bláznivý aby si žil pre to v čo veríš, všetko sa stáva možným. Ja som sníval o chuti, atmosfére, o dobrej káve ... „ Tento citát vás privíta ako prvý a hneď si viete predstaviť ako to bude pokračovať. Tento zápal je ukázaný aj v tom, že Musetii okrem spoločnosti na výrobu kávy má aj vlastnú „Školu espressa,“ pre tých, ktorý by si radi zvolili kariéru barmana na špičkovej úrovni.

Jej korene tiež siahajú veľmi ďaleko. Luigi Musetti obchod s kávou La Casa del Caffè, čo sa dá preložiť ako Dom kávy, v srdci mesta Piacenza. Práve tu začal verejnosti prvýkrát ponúkať svoju kávu.

Druhá svetová vojna mu priniesla ťažkosti, tak ako mnohým ďalším, no po jej skončení pokračoval v rozvíjaní svojho obchodu.

Ďalším významnými míľnikmi pre rodinu Musetti boli rok 1960, kedy bolo založené ich prvé priemyselné ústredie a rok 2003 kedy sa Musetti presťahovalo na okrajovú časť Piacenzy, kde si postavila moderný závod, kde si mohli zabezpečiť vyššiu kvalitu a kontrolu materiálov .

V dnešnej dobe spoločnosť vedie Lucia Musetti so svojim synom Guidom. Vedú ju stále v rovnakom duchu ako ich predchodcovia a ctia si ich tradície, no napriek tomu ju každým dňom posúvajú na vyššiu úroveň a zveľaďujú čo sa dá.

Musseti je vo svete kávy už vyše 80 rokov a tak ako ostaté kávové spoločnosti, aj oni dedikujú celé svoje úsilie, aby svojim zákazníkom priniesli niečo lepšie a niečo unikátne.

V čom Musetti vyniká oproti ostatným spoločnostiam na výrobu kávy je už spomínaná škola. Ide o naozajstnú taliansku školu poskytujúcu špičkový a seriózny tréning vytvorený z viacerých úrovní. Počas tréningu sa naučíte ako správne nastaviť mlynček a stroj na espresso aby bol výsledok čo najlepší. Takisto sa naučia ako vytvoriť perfektnú penu a upraviť teplotu mlieka. Na škole je aj možnosť kurzu pre pokročilých, kde vás naučia techniku tzv. Latte art na výzdobu len pomocou pohybu džbánu s mliekom a ako pripraviť nápoje s chladným penovým mliekom, ochutené kávy a horúce čokolády.

Musetti ponúka veľmi široký výber káv rôznych druhov. Veľmi veľkej obľube sa medzi nimi teší káva Goldcuvee. Ide o novú zmes vytvorenú pri oslave osemdesiateho výročia spoločnosti. Zrná arabiky z Brazílie a Afriky sa spoja s robustou z Indie, aby vytvorili zmes, ktorá je bohatá na arómu a horkú chuť.

Musetti nie je najstaršou medzi kávami, no jej história tiež nie je zanedbateľná. Teší sa veľmi dobrej kvalite i dobrému úspechu vo svete. V porovnaní s ostatnými sa síce môže zdať, že nie je nejakým inovatívnym priekopníkom v kávovom priemysle, no má niečo čo predsa len vyniká. Ide o iskru, o niečo čo výslednému produktu dodáva na hodnote, pretože to čo je vyrobené z láskou, bude vždy výnimočné a ak hľadáte niečo také, Musetti sa o to s vami s radosťou podelí.