Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Alfredo - nemecká kvalita

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Alfredo - nemecká kvalita

V Taliansku, krajine preslávenej skvelými kávami je ťažké si vybrať len jednu. Každému vyhovuje niečo iné a každého osloví iná značka. A v tomto zjavne nekonečnom výbere kávových značiek vystupuje ďalšie meno – Alfredo.

Niektorí z vás možno teraz zostali prekvapení, pretože Alfredo poznajú ako značku pochádzajúcu z Nemecka. A nemýlite sa. Táto značka kombinuje to najlepšie zo sveta talianskej aj nemeckej kávy. Všetko začalo nápadom doviezť si do Nemecka kúsok Talianska.

Pred vyše päťdesiatimi rokmi sa v celom Nemecku dala zohnať iba obyčajná filtrovaná káva a dnes bežné espresso by ste tam hľadali márne. Espresso sa spájalo len s dovolenkami v Taliansku. Avšak to sa malo zmeniť keď v sedemdesiatych rokoch Albert Darboven dostal nápad priniesť túto taliansku špecialitu na nemecký trh, ktorý už zúfalo potreboval zmenu od typickej filtrovanej kávy.

Aby sa tento plán rozbehol, Darboven poslal pražiarov do Bologne, aby sa vyučili umeniu výroby espressa od tých najlepších. Neskôr bolo treba spojiť túto taliansku tradíciu s nemeckou, a teda dohliadať na dodržiavanie nemeckých štandardov a vysokej kvality surovín. Tatko do Nemecka prišli prvé „domáce“ espressá.

Nárast dopytu bol masívny. Keďže Nemecko bolo v tých časoch domovom veľkého množstva prisťahovalcov z Talianska, tento produkt nachádzal popularitu nevídaných rozmerov. Veľa z nich si nenechalo ujsť príležitosť otvoriť si vlastnú cukráreň či zmrzlináreň a popri tom predávať kávu pochádzajúcu z ich domovskej krajiny.

Nemci sa takisto potešili zmene a čoskoro sa v Nemecku začali objavovať aj ďalšie talianske kávové produkty ako napríklad cappuccino či latte macchiato.

Po týchto úspechoch sa začali kopiť ďalšie, ktoré viedli k rozšíreniu rôznych príchutí a v konečnom dôsledku k expandovaniu na zahraničné trhy. Z Nemecka sa Alfredo rozšírilo do Poľska, Holandska, Írska a ďalších európskych krajín.

Alfredo sa stalo zmesou tých najlepších elementov. Je to vysokokvalitná káva dostupná širokej verejnosti, ktorú si v dnešnej dobe môžete dopriať už priam kdekoľvek. Nie je to vaša obyčajná káva z potravín, avšak svoje miesto má určite v každom bistre, hoteli, bare či kaviarni.

Široká ponuka znamenitých chutí v kombinácii s arómou, ktorá vás prenesie priamo do talianska robí značku Alfredo takmer neodolateľnou. Nájdete tu aj tradičné zmesi, aj zmesi exkluzívne, z rôznych častí talianska a s nádychom originality. Od silnej juho-talianskej Cremazzuro zo 100% robusty až po Primus Omnium espresso, ktorého 100% zmes kávových zŕn arabica je dokonalým príkladom klenotu severného talianska.

Alfredo so svojou kombináciou dvoch kávových superveľmocí je jednou z tých značiek, v ktorej si každý nájde niečo pre seba a nech už hľadáte čokoľvek, Alfredo stojí za vyskúšanie. https://www.alfredo-espresso.com/en/about-us