Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Vintage tea

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Vintage teas Tento krát sa pôjdeme pozrieť do vzdialenej Srí Lanky. Krajina kedysi znám len vďaka pestovaniu kávy sa pretvorila na malebnú oblasť pokrytú rozsiahlymi čajovými plantážami. Prvá čajová plantáž vznikla na Srí Lanke už v roku 1867 a dnes si tamojšiu oblasť nevedno predstaviť bez nádherných scenérií vytvorených zo spleti všadeprítomných čajových plantáží.

Jednou z čajových značiek pochádzajúcich z tejto krajiny je aj značka Vintage Teas. Jej príbeh začína tak trocha... dalo by sa povedať nezvyčajne. Nepredchádza mu žiadna tradícia kolujúca v rodine, ani šokujúci objav, ktorý zmenil pohľad jeho zakladateľov na svet. Nie, jeho založenie sa spája s partičkou kriketu.

Na začiatku tohto príbehu stoja traja priekopníci čajového priemyslu, Sriantha Rajapaske, Mahinda Karunanayake a Vinodh Wijetunga. Títo muži sa rozhodli, že nastal čas vybrať sa vlastnou cestou a založiť si svoju vlastnú značku čaju. Niečo také však nie je jednoduché a ich začiatky boli ťažké.

Pri zháňaní sponzorov museli prekonať veľké množstvo odmietnutí, pretože ich vízia bola sprevádzaná veľkou dávkou skepticizmu a nedôvery. Ich vytrvalosť a možnože aj osud ich však doviedol až k poslednému menu na ich liste. Tento muž bol našťastie pre nich veľkým nadšencom kriketu a hneď na začiatku spoznal Srianthu, ktorý kedysi pôsobil v národnom kriketovom tíme. Hneď si padli do oka a ich sen sa mohol pomaly začať napĺňať.

A ako to pokračovalo si už viete predstaviť. Tvrdá práca, získavanie kontaktov, obchod najprv v malom a neskôr export do celej krajiny aj za jej hranice. V dnešnej dobe spoločnosť Vintage Teas už vlastní fabriku s rozlohou vyše dvoch akrov a pracuje v nej vyše sto zamestnancov. Značka je už známa vo svete a stala sa jedným z najväčších vývozcov a distribútorov čaju z celej Srí Lanky.

Ich čaje zahŕňajú tie najlepšie chute a najznamenitejšie štruktúry, vytvárané najnovšími z radov postupov a metód výroby čaju. Výsledkom sú zmesi plné chuti a arómy najrôznejších druhov. Avšak tu sa ich práca nekončí. Každý produkt je individuálne a špeciálne zabalený aby si udržal svoju čerstvosť a až následne je vyvážaný ďalej do sveta a v konečnom dôsledku a j k vám na stôl. Každá zásielka je na viac sledovaná, aby bola vždy dovezená presne na čas a na správne miesto.

Široký záber čajov z čarovných a hmlistých kopcov a dolín Srí Lanky ponúka obdivuhodný sortiment čajov rôznych druhov. Ich jednotlivé lístky sú zbierané skúsenými rukami odborníkov na čaj a každý produkt je výsledkom metodickej a presnej práce. Ak uvažujete nad čajom zo Srí Lanky, Vintage Teas vás určite nesklame.

https://vintageteas.lk/aboutus https://vintageteasuk.com/tea-story.html