Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Biogena Tea

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Tento krát sa pri výprave za ďalším z vynikajúcich svetových čajov nemusíme vybrať až tak ďaleko. Totižto ďalšou položkou na našom zozname je značka Biogena.

Biogena je česká spoločnosť, ktorá sa špecializuje na výrobu vysokokvalitných prémiových ovocných a bylinných čajov za pomoci vlastných unikátnych receptúr. Na ich výrobu používa suroviny dodávané od špičkových producentov z celého sveta a napriek svojmu pomerne mladému veku ( spoločnosť bola založená v roku 1995 ) sa teší aj primeranému úspechu. Okrem Česka si tieto čaje môžu vychutnať mnohé zo zahraničných krajín, napríklad blízke Maďarsko, naše Slovensko, či dokonca vzdialenejšie Taliansko.

Jej história sa začína založením spoločnosti BIOGENA CB spol. s.r.o v Českých Budějoviciach v už spomínanom roku 1995. Do roku 2005 začala rekonštruovať rôzne objekty a premieňať ich na svoje závody, napríklad v Chelčiciach, Ševětíně alebo v Jindřichově Hradci.

V roku 2005 taktiež nadviazala spoluprácu s rôznymi lekárskymi veľkoobchodmi a podarilo sa jej rozšíriť po celom území Českej republiky. Od roku 2007 začala produkovať nové zmesi bylinno-ovocných čajov a s pribúdajúcimi rokmi získavala čoraz viac obľúbenosti a ocenení, ako aj certifikátov rôzneho druhu.

Biogena spolupracuje s rôznymi českými dodávateľmi sa snaží sa čím viac využiť lokálne zdroje.

Rozmanité čajové zmesi a variácie pochádzajú najmä z vlastného vývoja čaju v Českých Budějoviciach.

Ako pri všetkých veľkých spoločnostiach, aj v prípade Biogény podlieha výrobný proces mnohým prísnym opatreniam spĺňajúcim tie najvyššie štandardy. V ich výrobných halách sa používajú vysoko moderné baliace technológie, ktoré vyhovujú čaju či už sypanému alebo porciovanému. Ukazovateľom úrovne pre vás môže byť certifikát IFS ( International Food Standard ), ktorý dosvedčuje splnenie požiadaviek medzinárodnej normy.

Kým rôzne iné značky sa špecializujú prevažne na čaje čierne a zelené, ako sme už spomínali, Biogéna vyniká v čajoch ovocných a bylinných. Charakterisitcké sú pre ňu pestré kombinácie týchto ingrediencií sprevádzané silnými, avšak príjemnými vôňami a delikátnou chuťou.

Napriek tomu, že ide o mladú spoločnosť, rýchlo prišla na svoj spôsob ako sa presadiť. Ako je všetkým jasné, dôležitý je prvý dojem. A ako sa získa ten? No predsa obalom! Pre neskúseného zákazníka môže byť výzor rozhodujúci, a preto dizajnéri Biogena vyvinuli nadmerné úsilie, ktoré viedlo k opakovanému získaniu ocenenia „Obal roka“ a „Design Touch“.

Nech už je to ako chce, všetci vieme, že len pekný obal nepostačí. Avšak čoraz viac táto spoločnosť presadzuje svoje meno vo svete, v krajinách okolitých i vzdialených a ak hľadáte prvotriedny ovocný čaj, Biogena bude mať ten správny pre vás.

Zdroj :

https://www.biogenatea.sk/clanek/o-nas/biogena https://www.biogena.cz/clanek/o-nas/historie