Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Lucaffé - kvalita a šarm

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Lucaffé – kvalita a šarm - Cesta za úspechom je málokedy ľahká. Vyžaduje odhodlanie, kreatívne metódy práce, schopnosť nevzdávať sa pri prekážkach a samozrejme samotnú tvrdú prácu. Ani v oblasti kávy to nefunguje inak. Tie spoločnosti, ktorých zakladatelia obetovali svoj čas, prostriedky a úsilie, sa dostali na vrchol, kým iné upadli do zabudnutia a nikdy neopustili miesto svojho začiatku. Príbeh tvrdej práce a rýchleho vzostupu sa spája aj s ďalšou talianskou kávou – Lucaffé .

Tak ako všetci ostatní, aj Lucaffé začínala v malom. Malý obchodík v malom meste, meno ktoré dovtedy nikto nepoznal, káva o ktorej nikto predtým nepočul. V dnešnej dobre by asi nikto nepovedal, že káva s tak veľkým menom bola kedysi nepoznaná svetom.

Svoje miesto na výslní si určite zaslúžila. Za obyčajných 14 rokov dokázala premeniť svoj predaj z jedného milióna balení za rok až na dna milióny balení za mesiac.

Spoločnosť bola založená v roku 1996 na brehoch Gardského jazera mužom menom Gian Luca Venturelli. Spoločnosť začala rapídne narastať a začali sa rozširovať metódy spracovania, praženia i balenia. V roku 2004 sa pražiareň presunula do Carpanedola neďaleko inej spoločnosti riadenej Gianom Lucom Vertunellim, ktorá funguje pod menom La Piccola. Ich spolupráca priniesla úspech jednej i druhej strane.

Gian Lucca Venturelli osobne ochutnáva všetky vzorky kávových zŕn a tiež uskutočňuje pravidelné návštevy plantáží producentov, od ktorých kávové zrná nakupuje. Nech už ide o kávové zrná ktoréhokoľvek z troch kávových kontinentov, či už Afriky, Ameriky alebo Ázie, vzorka každého jedného z nich musí prejsť priamo jeho osobnou kontrolou, kým sa vôbec začne zvažovať jej použitie v ďalšom procese spracovania.

V Lucaffé sú si vedomí svojej zodpovednosti za výsledný produkt, a preto ich zamestnanci osobne dohliadajú na jednotlivé časti výroby. Avšak, kým sa káva dostane do pražiarne, mohlo by dôjsť k jej znehodnoteniu. Aby sa tomu zabránilo, prenášané kávové zrná sú pod priamou kontrolou Lucaffé, sú po celú dobu prepravy balené v obaloch z prírodných ekologických materiálov. Ako príklad by sme mohli uviesť zrná najkvalitnejšej odrody kávy Jamaica Blue Moutain, ktoré sú prepravované v drevených sudoch. Tie okrem funkcie ochrany zachovávajú aj nezameniteľnú arómu kávy.

Jednotlivé druhy káv sú potom spoločne zmiešavané odborníkmi do najrôznejších zmesí tak, aby si medzi nimi vedel vybrať každý podľa seba.

Počas praženia sa dbá na to, aby sa nič neuponáhľalo. Uprednostňuje sa jemné dlhšie praženie pri nižšej teplote, ktoré zaručuje získanie kávy vyššej kvality, ktorá aj po pražení obsahuje všetky zdraviu prospešné látky. Esenciálne oleje ostávajú ochránené a samotné zrná si zachovávajú pekný tvar a vyvážený obsah kofeínu.

Ako špecialista na mleté kávy, určite by nebolo treba zabúdať na tzv. podovú kávu, ktorá nezameniteľne patrí medzi najvýznamnejšie produkty Lucaffé. Hneď po zomletí sa papierové pody naplnia kávou, ktorá sa v dusíkovej ochrannej atmosfére vákuovo zabalí do obalu. Papierové pody predstavujú praktické balenie pre mletú kávu s presnou dávkou na prípravu espressa a Lufaffé ich vyrába pre všetky značky svojich káv, či už ide o ich originálne zmesi, stopercentnú Arabiku alebo iné odrodové zmesi.

Takže ak ste fanúšikom espressa a máte chuť na pravú taliansku kávu, ktorá si napriek svojej mladosti dokázala urobiť veľké meno, Lucaffé vás určite nesklame.