Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Illy – nikdy nekončiaci cesta za dokonalosťou

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Illy – nikdy nekončiaci cesta za dokonalosťou

Prišiel čas, aby sme na náš stále rastúci zoznam talianskych káv pripísali ďalšie meno známe vo svete. Možno si myslíte, že už vás ďalšia talianska káva zaujať nemôže, veď keď ich už poznáte toľko, očakávate, že táto nebude ničím iná. No ako je to pri všetkom - pri každom jednom výrobku, pri každej jednej potravine, pri každej jednej veci – každému sa zapáči niečo iné a možno Illy je práve tá káva, na ktorú ste už dlho čakali, alebo ste ju ešte neobjavili.

Možno vás očarí jej príbeh a história, jej kvality v porovnaní s ostanými kávami alebo len proste budete mať pocit, že toto je správna voľba. Poďme sa na to pozrieť.

Ako to už zvyčajne chodí, na začiatku treba zákazníka upútať, už pri dverách, či podobne ako aj v tomto prípade hneď na úvode článku. Illy na to zvolila veľmi netradičnú metódu a to celkom sediace prirovnania kávy k hudbe a umeniu. Z celkom hojného počtu citátov vystupuje jeden: „Pre nás je zmes kávy orchestrom, arabika samostatným nástrojom“ Je to narážka na cieľ Illy, ktorá už vyše 80 rokov vylepšuje ich existujúcu zmes 9 rôznych zŕn arabika, aby svetu dokázali ponúknuť tú najlepšiu zmes, tu najlepšiu kávu.

Ale vráťme sa na začiatok, pretože ako každý iný veľký príbeh, aj toto sa muselo niekde začať a ako už je tradíciou, veľkým veciam predchádzali malé začiatky.

Začalo to v roku 1933 keď Francesco Illy založil Illycaffè. Avšak prvým veľkým krokom bol vynález tzv. illetty. Išlo o prvý vysokotlakový stroj na espresso, ktorý pracuje na patentovanom systéme oddelenia zohrievania vodou a tlaku. Jeho metódy tlakového balenia mu v konečnom dôsledku zabezpečili export do Holandska a Švédska už okolo roku 1940.

Ernesto, syn zakladateľa spoločnosti Francesca, získal doktorát v chémii a k spoločnosti sa pridal práve okolo roku 1940. Jeho zápal pre vec a znalosti spôsobili ďalší masívny rozvoj spoločnosti, hlavne po strane nových vedeckých a technických vynálezov.

Jeho významným zásahom do spoločnosti bola masívna expanzia do domov približne okolo roku 1950. Nebol to rozhodne jeho posledný zásah, pretože v 1974 vynašiel ESE – prvé vopred namerané espresso pody. Ďalej v 1988 prišiel s foto-chromatickým spôsobom identifikovania najkvalitnejších zŕn už priamo na začiatku. Dá sa s určitosťou povedať, že bez neho by sa spoločnosť nikdy nedostala tak ďaleko.

Dnes je Illy známa vo vyše 140 krajinách ako prémiová talianska káva a to pod vedením Ernestovho syna Andrea, ktorý ďalej pokračuje v rodinnej tradícii a inováciách.

Spoločnosť je známa a uznávaná na 5 kontinentoch pre jej vysokú kvalitu a nezameniteľnú zamatovú chuť, už spomínanej kávy vyrobenej z 9 rôznych druhov 100% arabiky. Za svoju misiu, vášeň a posadnutosť považujú potešenie tých čo si radi užívajú života cez ich vyhľadávanie najlepšej kávy, ktorú vie príroda poskytnúť spracovanú najlepšími technológiami im dostupnými a hľadaním krásy vo všetkom čo robia.

Ako iste sami uznáte, aj táto spoločnosť dokázala preraziť pomyslenú dieru do sveta. Nie len vďaka vymýšľaniu stále nových a nových zmesí, ale práve sústredením sa na tú jednu ich typickú a jej vylepšovanie až pokiaľ je to možné. Sme si istý, že niektorých z Vás to zaujalo. A aj práve medzi Vami sa nájdu tí, ktorí ocenia tvrdú prácu a úžasný výsledok dlhodobej práce, ktorú sa Illy tak dlho snaží dotiahnuť do dokonalosti.

Zdroj :

https://www.illy.com/en-us/company