Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Café Mauro - káva z južného Talianska

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Caffé Mauro - káva z južného Talianska

Tentokrát sa za kávou presunieme do južného Talianska, do Reggio Calabria. Práve tu sa pred vyše šesťdesiatimi rokmi začali rozvíjať nápad a myšlienka ďalšieho neúnavného podnikateľa.

Demetrio Mauro sa už od svojich desiatich rokov priúčal tvrdej práci na lodiach v prístave Strait, zatiaľ čo v sebe živil predstavu, že jedného dňa si otvorí svoj vlastný biznis. Ako dvadsaťpäť ročný sa mu napriek mnohým problémom podarilo kúpiť si svoju prvú loď. Svoju činnosť presunul do Afriky a dokonca si založil aj vlastnú cestovnú agentúru...len aby o všetko prišiel počas hrôz druhej svetovej vojny. Musel teda začať od úplného začiatku a rozhodol sa to urobiť aj s novým produktom – kávou.

Aj keď od roku 1945 žil aj s rodinou v Miláne, nakoniec sa rozhodli vrátiť naspäť domov, naspäť do rodného Calabria. V roku 1949 založil Demetrio Mauro svoju značku Caffé Mauro, avšak tá pozostávala len z malej pražiarne s kapacitou 20kg umiestnenej v starom skladisku vedľa prístavu. Tvrdá práca a prezieravosť mu pomohli vypracovať sa z úplného dna, tento krát vo svojej domovskej krajine.

Demetrio si uvedomoval, že malá pražiarnička na via Florio nebude stačiť a tak sa v roku 1958 rozhodol expandovať do niečoho väčšieho. Zo starého skladiska ju presťahoval do rozľahlej betónovej budovy so štyrmi podlažiami. Vďaka vzrastu dopytu v šesťdesiatych rokoch bolo nevyhnutné ešte viac rozšíriť svoju firmu a Mauro otvoril ďalší, ešte väčší závod.

V dnešnej dobe už pôvodná betónová pražiareň na via Borrace nefunguje pretože v roku 1997 bola nahradená novou, ktorá sa dodnes považuje za jednu z najmodernejších v celej Európe.

Spomínali sme si tu prezieravosť. Tá sa prejavila hlavne pri rozhodnutí kávu baliť. Tá sa dovtedy predávala voľne. Aj vďaka tomu vola v šesťdesiatych rokoch Caffé Mauro vo všetkých obchodoch s potravinami a supermarketoch. Spolu so zásielkami priamo domov, vysokej kvalite produktov a inovatívnej kampani sa začala Caffé Mauro tešiť čoraz väčšej popularite a obľube.

Na začiatku vo svojej prvej malej pražiarničke v starom skladisku bol Mauro schopný vyprodukovať len tristo kíl praženej kávy denne. V roku 1957 sa to znásobilo na tisícpäťsto, no ani to nebolo schopné napĺňať požiadavky trhu. Avšak po otvorení už spomínaného závodu na via Borrace, Mauro bol schopný zdvihnúť túto produkciu až na ohromných tridsaťtisíc kilogramov denne. Odvtedy to číslo ešte vrástlo a pokračuje v tom zo dňa na deň.

Už z bohatej a pútavej histórie tejto spoločnosti viete vydedukovať, že pri každom výrobku ide o prvotriednu kávu.

Caffé Mauro dováža kávové zrná z Brazílie, Afriky, Centrálnej Ameriky, či dokonca Ázie. Následne ju spracováva sériou precíznych postupov aby odpovedala momentálnym štandardom v Taliansku, Európe i v celom svete.

Vďaka širokému spektru zdrojov je schopná prispôsobiť sa rozsiahlemu spektru požiadaviek na trhu a pokryť ich úplne všetky a teda ak ste milovníkom talianskej kávy, Caffé Mauro vám určite stojí za skúšku.

https://www.caffemauro.com/en/azienda/inizia-la-storia