Vyhľadávanie
keyboard_arrow_up
Najnovšie príspevky
keyboard_arrow_up

Eilles tea

message
Žiadne komentáre.
star
Hodnotenie: 0

Eilles Tea

Niekto si nevie predstaviť začať deň bez kávy, niekto na druhej strane preferuje odštartovať svoju každodennú rutinu so šálkou svojho obľúbeného čaju.

Čaj ako nápoj sa stal neodmysliteľnou súčasťou nášho sveta. Od roku 2737 pred Kristom, kedy prvé čajové listy náhodou padli do vody čínskeho vládcu Shen Nung, až po udalosť, ktorá odštartovala americkú vojnu za nezávislosť – Bostonské pitie čaju, čaj sa rozšíril po celom svete a rôzne jeho odrody z rôznych častí sveta Eilles pripravuje do podoby, ktorú poznáte.

Veľké množstvo rôznych čajov pochádza z Číny, zelený čaj si k nám našiel cestu z Japonska, severovýchodná India nám priniesla čierny čaj, z Afriky pochádza populárny čaj Rooibos a existuje mnoho ďalších, ktoré by sme mohli menovať celé hodiny.

Nech už ide o čaj z ktorejkoľvek krajiny, Eilles si potrpí na kvalite a dbá na to, aby váš zážitok nebol ovplyvňovaný akýmisi nechcenými a zdraviu škodlivými chemikáliami. Pri svojich organických čajoch v Eilles dbajú v prvom rade na vyhýbanie sa genetickým úpravám či chemickým a syntetickým pesticídom a hnojivám.

Eilles patrí pod spoločnosť J. J. Darboven, ktorá si urobila meno nie len vo svete čaju ale aj kávy. So svojím pôvodom v Hamburgu a vyše 150 ročnou tradíciou, ide o spoločnosť ktorá sa rýchlo rozrástla a so svojimi 900 zamestnancami a v16 pobočkami po celom svete rýchlo zaujala svoje miesto medzi tými najlepšími.

Spoločnosť Eilles bola založená Josephom Eillesom v roku 1873 a veľmi rýchlo sa preslávila ako značka vysokej kvality. Funguje už 140 rokov a spĺňa vysoké štandardy a podmienky prestížnych hotelov po celom svete. Dokonca v roku 2018 prijala výsadu a členstvo v ETP – Ethical Tea Partnership.

Úlohou ETP je zabezpečiť zlepšenie životných podmienok pre pracovníkov na čajových plantážach, či už bojom s chudobou, hladomorom, zdravotnými ťažkosťami alebo nedostatkom vody. ETP taktiež zastáva rovnosť medzi pohlaviami v pracovnom smere a podporu žien v menej rozvinutých krajinách, kde ich práva nie sú postačujúce a ich životy sú oveľa ťažšie.

Okrem týchto sociálno-politických cieľov sa samozrejme ETP sústreďuje na zlepšenie kvality čaju, a to zvýšením úrody, kontrolou postrekov a hnojív a adaptáciou na zmenu klímy a požiadaviek obchodného trhu.

Aby sa dosiahla spomínaná kvalita, proces od zberu listov až po vaše výsledné čajové vrecúško musí spĺňať rôzne podmienky.

Listy sú zberané len ručne a z približne 4kg čerstvých listov len 1kg prejde ďalej na spracovanie. Tie sú neskôr vysušené, zrolované, vykvasené, upražené a roztriedené. Neskôr je navážených 2,86 g a prechádza prvou kontrolou kvality. Je kontrolovaná aróma, chuť, odtieň a veľkosť listov.

Keď sa nájde správny surový produkt dochádza k samotnému ochutnávaniu. Čaj je na 5 minút ponorený do vody a potom je ochutnávaný bez akéhokoľvek cukru, mlieka alebo medu a až keď sú splnené všetky kritéria, až vtedy sa schváli balenie čaju.

Nech už je vaša preferencia akákoľvek, so svojimi vyše 250 originálnymi zmesami čierneho, zeleného či ovocného čaju a s širokým spektrom rôznych ďalších produktov, Eilles si určite nájde svoje miesto či už pri vašich raňajkách, za obedom alebo pri akejkoľvek chvíľke odpočinku počas dňa. https://www.darboven.com/ https://www.eilles-tee.de/en/tea-knowledge