NEWSLETTER

LAVAZZA

Lavazza - káva s bohatou históriou.  História kávy Lavazza začína už v roku 1895, kedy si Luigi Lavazza otvoril na Via San Tommaso v Turíne svoj prvý obchod s potravinami. Obchod nevynášal veľa a predávalo sa tam prakticky čokoľvek. Občas priamo v obchode ostávali zákazníci pri malom občerstvení. Vtedy Luigi Lavazza upražil svoju prvú kávu, ktorú ponúkol zákazníkom, a zaistil si autorské práva na celý proces výroby kávy. Káva Lavazza, ktorú pijeme dnes, je výsledkom jeho nápadu: miešať kávy z rôznych častí sveta a uspokojiť tak chute každého z nás. Sto dvadsať rokov histórie: nezabudnuteľné chvíle emócií, prekážok, dôležitých zmien a skokov smerom do budúcnosti...

Dnes je, Lavazza lídrom na poli espressa v Taliansku, s takmer 45% podielom na celkovom kávovom trhu a 75% podielom v spotrebe v domácnostiach. Lavazza používa vlastné expertízy k selekcii najvyššej kvality zŕn z viac ako 25 krajín produkujúcich kávu v Strednej a Južnej Amerike, Afrike a Ázii.

VERGNANO

CAFFÉ VERGNANO 1882 -  Už po štyri generácie znamená káva pre rodinu Vergnano umenie, kultúru a oddanosť. Je to tradícia, ktorá siaha až do roku 1882, kedy Domenico Vergnano, dedko súčasných majiteľov, otvoril malý obchod so zmiešaným tovarom v mestečku Chieri na úpätí kopcov, ktoré obklopujú Turín. Obchod sa veľmi skoro špecializoval na praženie a predaj kávy, a tak rozhodol o historickom poslaní rodiny Vergnano. Tridsiate roky znamenali významnú etapu v rozvoji firmy po zakúpení výrobného závodu na kávu a otvorenie troch skladov v Taliansku, a to v Turíne, Albe a Chieri. Výstavba závodu v Santeně v 70. rokoch potvrdila, že Vergnano je jednou z najprestížnejších talianskych pražiarni kávy. V roku 1986 potom zaznamenáva spoločnosť významný úspech vo svojom rozvoji vďaka fúzii s preslávenou "Casa del Caffé" V Turíne, ktorá má medzi podnikmi v piemontském reťazci kaviarní vedúce postavenie pokiaľ ide o kvalitu.

PANELA

Panela - sušená trstinová šťava Panela sa vyrába z cukrovej trstiny a je známa tiež pod názvami: chancaca, piloncillo, Panocha, penuche, Mascobado, azúcar de turbinado, Jagger, gur, Rapadura, papelillo, raspadura, empanizao. Panely svojím vzhľadom trošku pripomína hnedý cukor alebo med. Nemá však s rafinovaným cukrom ani medom nič spoločné. Je to sladká stuhnutá šťava z cukrovej trstiny. Na rozdiel od hnedého cukru má panela neporovnateľne bohatšie škálu chutí a hlavne vôní, podobne ako med. Bez použitia chemických procesov (ako je napr. Rafinácia) je výsledkom výživovo bohatý produkt, ktorý si na rozdiel od bieleho cukru uchováva všetky dôležité látky, ktoré obsahuje cukrová trstina. Panela obsahuje 5x viac minerálnych látok ako hnedý cukor a 50x viac minerálnych látok ako biely cukor!

SEGAFREDO

Sagafredo - káva s rodinnou tradíciou

Segafredo Zanetti je "veľvyslanec talianskej kultúry kávy". Podstatou Segafredo Zanetti Espresso je životný štýl, ktorý sa odráža v talianskych kaviarňach. Spoločnosť Segafredo Zanetti je firma založená na rodinnej tradícii. Už otec a starý otec terajšieho majiteľa a prezidenta spoločnosti, Massima Zanettiho, obchodovali so zelenou kávou. Massimo bol však prvý z rodiny, kto začal vyrábať a predávať praženú kávu. Pred viac ako tridsiatimi rokmi kúpil Zanetti svoju prvú pražiareň v severotalianskej Bologni, dnes ich vlastní celkom 15 a k tomu 32 dcérskych spoločností, ktoré šíria jeho firemnú filozofiu ďalej. Ste pripravení na skutočnú taliansku kávu?

KIMBO

Káva Kimbo - Neapolská lahôdka

Káva Kimbo - Neapolská lahódka Spoločnosť Kimbo, tak ako viaceré najuznávanejšie pražiarne, bola založená ako malá rodinná firma pred takmer polstoročím v talianskom Neapole - v meste espressa, rodinou Rubinovcov. Po desiatich rokoch prevádzky sa dostavili prvé úspechy a spoločnosť sa stala lídrom medzi pražiarňami kávy v Neapole. Nasledovali ďalšie úspechy a spoločnosť sa v roku 1994 stala druhým najväčším producentom balenej kávy v Taliansku. V súčasnosti Caffé Kimbo stále viac vstupuje na medzinárodné trhy. Hlavnou príčinou úspechu kávy Kimbo je kvalita. Skvelé obchodné výsledky sú dosahované dôsledným výberom najjemnejších kávových zŕn priamo v krajine pôvodu, odborným pražením a mletím a testovaním kvality pred balením.

ILLY

Káva Illy - pravá talianska aróma z mesta Terst

Ochutnali ste už kávu od spoločnosti Illy caffè? Illy je obchodná značka kávy vyrábaná od roku 1933 v talianskom Terste. Firma illy vyrába jedinú zmes kávy v troch rôznych stupňoch praženia – normálne praženú, tmavo praženú a bez kofeínu. Zmesi kávy illy sú vyberané z rôznych odrôd kávy typu Arabica, ktorá má silnejšiu chuť, ale menej kofeínu než káva typu Robusta. Metóda illy zahŕňa pretlakovaciu technológiu, ktorou sa chráni káva. V tomto procese je vyňatý vzduch z plechovky a je nahradený inými inertnými plynmi s vyšším atmosférickým tlakom.

DOLCE GUSTO

Do majstrovských diel NESCAFÉ® Dolce Gusto® sa dostanú len tie najkvalitnejšie kávové bôby. Skôr, ako sa zrnká kávy dostanú do vašej šálky, prejdú starostlivým triedením, sušením na slnku, fermentáciou a lúpaním.