Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5%

Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g

100% Arabika Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená káva.

Chuťový profil : čokoláda, oriešok, pomaranč

Oblasť : tarrazú Canton, San Chosé, odroda : Caturra, Catuai

Nadmorská výška : 1400 až 1500 m n.m.

Dátum praženia: 08.12.2020 a neskôr

Doporučená príprava: espresso

SKÓRE SCA:  83.5

Stupeň praženia: tmavé praženie

4,75 € 5,00 € -5%
Jednotková cena: 19,00 € / kg
check ZASIELAME IHNEĎ
  Najlepší vernostný program

2 % z každého nákupu späť

  Expresná doprava

Už do 24 hod

  Vrátenie tovaru

Do 14 dní

  Dodanie

Kuriérom DPD a UPS

  Spôsoby platby

Dobierka, platobná karta, prevodom

  Poštovné zdarma od €79

Do €79 iba €3,90

Popis

Kostarika produkuje kávu známu ako „classic cup“. Chuť je príjemne jemná s citrusovou aciditou a s jemnými čokoládovými tónmi. V poslednej dekáde sa však mnoho tunajších pestovateľov pasuje s produkciou mimoriadnych káv. Pestovatelia skúšajú rôzne spôsoby pestovania a spracovania kávy s cieľom získať unikátnu a častokrát až zvláštnu chuť. Okrem toho farmári zápasia s výrazným záujmom developerov o odkup pôdy za účelom výstavby a expanzie miest, najmä v oblasti San José. Chudobní farmári len ťažko odolávajú nadnárodným korporáciám, ktoré ich doslova nútia odpredať svoje plantáže.

Územie Tarrazú v oblasti San José nachádzajúce sa na juhu krajiny žije z produkcie a exportu kávy. Vulkanická pôda ponúka vhodné podmienky k jej rastu. Klíma pomáha k dosiahnutiu vysokej kvality kávy. Od decembra do apríla prevláda obdobie sucha (a zároveň aj zberu), kým obdobie dažďov na tieto plantáže zavíta až v máji a trvá do novembra.

Mokrá metóda

Z kávových zŕn sa po zbere odstráni šupka a časť dužiny. Zrná sú následne umiestnené do veľkých nádob s vodou pre potrebnú fermentáciu. Potom sa káva premyje, čím sa dužina úplne odstráni. Zrná sa nasypú do vodných kanálov s vodou, kde sa rozdelia na základe hustoty na kvalitnejšie (klesnú na dno) a menej kvalitné (plávajú na hladine). Nakoniec sa káva nechá vyschnúť na slnku alebo v sušičkách. Táto metóda je finančne náročná, nakoľko má vysoké nároky na zásobovanie pitnou vodou, ako i zabezpečenie strojov na odstraňovanie dužiny, nádob na fermentáciu, či vybudovanie vodných kanálov.

Začiatky pestovania kávy v Kostarike

História kávy z Kostariky siaha do konca 18. storočia, kedy si prví farmári uvedomili, aké ideálne klimatické a pôdne podmienky im krajina ponúka pre pestovanie kávy. S pomocou vlády a investície z Británie sa produkcia naplno rozbehla v 19. storočí. Ako v mnohých ďalších krajinách Strednej Ameriky, aj v reputácii kávy z Kostariky hrala veľkú rolu vnútorná ekonomická situácia štátu. V roku 2006 dosiahol export kávy z Kostariky 3. priečku.

Obchodný názov : Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva

Hmotnosť : 250 g

Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste

Pražené na Slovensku

Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339

Tabuľka dát

0.25 kg
Tabuľka dát
Mletie
Zrnková
Zloženie
100 % arabika
Obsah kofeínu
Nízky
2% vám vrátime späť z ceny produktu.

Do peňaženky si pripíšete sumu - 0.10 €

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt kúpili tiež :