Znížená cena Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g

100% Arabika Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená káva.

Chuťový profil : čokoláda, oriešok, pomaranč

Oblasť : tarrazú Canton, San Chosé, odroda : Caturra, Catuai

Nadmorská výška : 1400 až 1500 m n.m.

Dátum praženia: 19.02.2020

Doporučená príprava: espresso

SKÓRE SCA:  83.5

Stupeň praženia: tmavé praženie

Viac detailov

5,40 € s DPH

4,50 € bez DPH

-10%

6,00 €  s DPH

Nákupom získate 5bodov. Pri zakúpení ktoréhokoľvek produktu z nášho obchodu Vám náš vernostný program Club Kávičkár pripočíta body v hodnote 2% zo sumy každej doručenej a zaplatenej objednávky. Tieto body si potom môžete kedykoľvek vymeniť za zľavový kupón a použiť ako zľavu pri nasledujúcej objednávke. Stav bodov môžete kedykoľvek sledovať v sekcii Môj účet v sekcii CLUB KÁVIČKÁR. Tento vernostný systém môžu však využiť len registrovaní zákazníci. Vernostný program CLUB KÁVIČKÁR platí aj na zľavnený tovar a môžete ho využívať bez akéhokoľvek časového obmedzenia.


ZASIELAME IHNEĎ


Do 79€ = 3,30€
Nad 79€ = Zadarmo


Už do 24 hodín od odoslania tovaru.

Kostarika produkuje kávu známu ako „classic cup“. Chuť je príjemne jemná s citrusovou aciditou a s jemnými čokoládovými tónmi. V poslednej dekáde sa však mnoho tunajších pestovateľov pasuje s produkciou mimoriadnych káv. Pestovatelia skúšajú rôzne spôsoby pestovania a spracovania kávy s cieľom získať unikátnu a častokrát až zvláštnu chuť. Okrem toho farmári zápasia s výrazným záujmom developerov o odkup pôdy za účelom výstavby a expanzie miest, najmä v oblasti San José. Chudobní farmári len ťažko odolávajú nadnárodným korporáciám, ktoré ich doslova nútia odpredať svoje plantáže.

Územie Tarrazú v oblasti San José nachádzajúce sa na juhu krajiny žije z produkcie a exportu kávy. Vulkanická pôda ponúka vhodné podmienky k jej rastu. Klíma pomáha k dosiahnutiu vysokej kvality kávy. Od decembra do apríla prevláda obdobie sucha (a zároveň aj zberu), kým obdobie dažďov na tieto plantáže zavíta až v máji a trvá do novembra.

Mokrá metóda

Z kávových zŕn sa po zbere odstráni šupka a časť dužiny. Zrná sú následne umiestnené do veľkých nádob s vodou pre potrebnú fermentáciu. Potom sa káva premyje, čím sa dužina úplne odstráni. Zrná sa nasypú do vodných kanálov s vodou, kde sa rozdelia na základe hustoty na kvalitnejšie (klesnú na dno) a menej kvalitné (plávajú na hladine). Nakoniec sa káva nechá vyschnúť na slnku alebo v sušičkách. Táto metóda je finančne náročná, nakoľko má vysoké nároky na zásobovanie pitnou vodou, ako i zabezpečenie strojov na odstraňovanie dužiny, nádob na fermentáciu, či vybudovanie vodných kanálov.

Začiatky pestovania kávy v Kostarike

História kávy z Kostariky siaha do konca 18. storočia, kedy si prví farmári uvedomili, aké ideálne klimatické a pôdne podmienky im krajina ponúka pre pestovanie kávy. S pomocou vlády a investície z Británie sa produkcia naplno rozbehla v 19. storočí. Ako v mnohých ďalších krajinách Strednej Ameriky, aj v reputácii kávy z Kostariky hrala veľkú rolu vnútorná ekonomická situácia štátu. V roku 2006 dosiahol export kávy z Kostariky 3. priečku.

Obchodný názov : Julietta Costa Rica Tarrazú čersvto pražená zrnková káva

Hmotnosť : 250 g

Pražené na Slovensku

Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339

Mletie Zrnková
Zloženie 100 % arabika
Obsah kofeínu Nízky

Momentálne žiadne príspevky (názory) od zákazníkov.

Napísať názor

Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená zrnková káva 250 g

100% Arabika Costa Rica Tarrazú čerstvo pražená káva.

Chuťový profil : čokoláda, oriešok, pomaranč

Oblasť : tarrazú Canton, San Chosé, odroda : Caturra, Catuai

Nadmorská výška : 1400 až 1500 m n.m.

Dátum praženia: 19.02.2020

Doporučená príprava: espresso

SKÓRE SCA:  83.5

Stupeň praženia: tmavé praženie

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (8)