Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-5% Novinka

Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g

100% Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Chuťový profil : Čisté a vyvážené telo sladkej krémovej chuti

Lokalita : Minas Gerais, odroda : Yellow Bourbon, spracovanie : Honey

Nadmorská výška : 1100 až 1500 m n.m

Dátum praženia: 14.10.2020 a neskôr

Doporučená príprava: espresso

Stupeň praženia: stredné praženie

4,75 € 5,00 € -5%
Jednotková cena: 19,00 € / kg
check ZASIELAME IHNEĎ
  Najlepší vernostný program

2 % z každého nákupu späť

  Expresná doprava

Už do 24 hod

  Vrátenie tovaru

Do 14 dní

  Dodanie

Kuriérom DPD a UPS

  Spôsoby platby

Dobierka, platobná karta, prevodom

  Poštovné zdarma od €79

Do €79 iba €3,90

Popis

Sladká odroda, klimatické podmienky a špecifický spôsob spracovania vytvára jasnú šálku kávy s čistým a vyváženým telom sladkej krémovej chuti. Brazil Yellow Bourbon je pestovaná vo výške medzi 1100 a 1500 m n. m. s priemernými ročnými zrážkami medzi 1800 a 2000 mm a s priemernou teplotou 19 °C – ideálne podmienky pre pestovanie kávy.

Honey metóda
Pri honey alebo inak polomokrej metóde sa z kávových čerešní strojom odstráni šupka a zrná sa spolu s časťou ovocnej dužiny sušia na slnku. Rovnako, ako pri suchej metóde, je dôležité počasie a vlhkosť vzduchu, aby sa zrná dostatočne vysušili a nezačali fermentovať. Populárne využitie honey metódy pochádza hlavne z Brazílie.
Honey metóda sa delí podľa množstva odstránenej dužiny na:
White honey: 80 - 90 % (alebo až 100 %), dĺžka sušenia pár dní
Yellow honey: 50 - 75 % , dĺžka sušenia pár dní
Red honey: 0 - 50 %, dĺžka sušenia 1 - 2 týždne
Black honey: minimum, dĺžka sušenia min. 2 týždne

Začiatky pestovania kávy v Brazílii

Brazília vládne kávovému trhu a je najväčším svetovým producentom kávy (údaje Medzinárodnej kávovej organizácie (International Coffee Organization) 2018). Má vlastný, hoci možno nedokázateľný, príbeh o putovaní kávového zrnka: Úradom vo Francúzskej Guyane sa v roku 1722 podarilo získať kávové zrná od zadržaného trestanca výmenou za jeho slobodu. Po počiatočných nevydarených pokusoch prepašovať ich aj do Brazílie sa úspešným stal nakoniec vojenský dôstojník a diplomat Francisco de Melo Palheta, ktorý po splnení politickej misie splnil aj kávovú. Na rozlúčkovej večeri organizovanej guvernérom Guayany dostal od jeho manželky pani d’Orvilliers ako prejav úcty krásnu kyticu, medzi ktorej kvetmi boli ukryté semienka a rastlinky kávovníka. A tak sa stalo, že na začiatku úspechu brazílskej kávy bola kytica kvetov darovaná v roku 1727.

Obchodný názov : Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvo pražená zrnková káva 250 g

Hmotnosť : 250 g

Skladovanie : Skladujte na suchom a tmavom mieste

Pražená na Slovensku

Distribútor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339

Tabuľka dát

0.25 kg
Tabuľka dát
Mletie
Zrnková
Zloženie
100 % arabika
Obsah kofeínu
Nízky
2% vám vrátime späť z ceny produktu.

Do peňaženky si pripíšete sumu - 0.10 €